Què és un CRM i quina és la seva importància en l'empresa?


Gestió de clients, gestió comercial, màrqueting, atenció al client…, tot o només part d'això, aquí està la raó de ser del CRM.L'acrònim CRM prové de l'anglès, customer relationship management, es a dir, gestió de relació amb clients.

Per a explicar que és un CRM, direm que no sols és un programari empresarial, el seu sentit és molt més ampli i comporta connotacions com ara, estratègies de màrqueting basades en el concepte que l'empresa situa als seus clients com el seu bé més preuat i entén que sense ells no pot existir el seu negoci.

Definint què és un CRM.

Un CRM no és només un repositori de base de dades, és una eina per a aprendre dels nostres clients, per a situar-los en el centre de la nostra estratègia. Estudiar als nostres clients és la millor manera de treure conclusions per a prendre decisions que afectaran el futur de la nostra empresa.

El terme CRM no sols és un concepte, sinó que també és un programari o sistema informàtic de suport a la gestió de les relacions amb els clients, i que s'integren en els anomenats Sistemes de Gestió Empresarial (SGE).

Fa un temps, els CRM es centraven, sobretot, en la gestió de vendes, però est aquest concepte, avui dia, tenen majors conseqüències en un negoci. Actualment els CRM s'han convertit en eines que ajuden les empreses a construir relacions mes profundes amb els clients
que, lligades a l'estratègia de negoci, serviran per a oferir productes i serveis adaptats a les seves necessitats.

Quina importància té un CRM en l'estratègia empresarial?

L'objectiu d'un CRM és proporcionar tota la informació que es necessiti, informació, aquesta és la clau:

• Recopila per a l'empresa un repositori únic de dades el que permet tenir un major control i una major organització.
• Ajuda a conèixer millor el mercat en el qual es mou la nostra empresa. Permetent així crear estratègies en funció del que li aporti majors avantatges.
Ajuda a entendre millor als clients pel que proporciona informació per a arribar ells d'una manera mes directa i selectiva.
• Ajuda a millorar la fidelització del client, ja que amb un CRM acabem per conèixer millor els seus gustos, interessos i expectatives.
• Permet segmentar millor els clients en funció de les seves característiques i això ens serveix per a establir comunicacions més eficients i personalitzades.
• I finalment, una de les raons importants per a tenir un CRM, és la capacitat d'automatitzar processos reduint temps i costos en la gestió empresarial.

En definitiva, un CRM ajuda a créixer a la nostra empresa a partir del coneixement dels clients, permetent segmentar-los d'acord amb les seves preferències per a donar-los l'experiència que ells esperen i generant un major avantatge competitiu enfront dels nostres competidors.

Optimitzem la teva solució CRM

Un dels objectius que busquem amb la implantació de la nostra solució CRM és aconseguir la màxima eficiència dins del nostre entorn empresarial.
Per a això, volem deixar-vos 5 senzills passos per a aconseguir l'eficiència i l'optimització de la teva solució CRM:

1. Visió
Aquest punt genera controvèrsia, però és molt important, empleats i responsables tenen dubtes a l'hora d'establir una visió per considerar-ho una “pèrdua de temps”. En el plantejament d'aquesta opció s'aprecia fàcilment al veritable líder de vendes que és el que sap identificar, establir i guiar a tot l'equip cap a aquest objectiu final.
Definir un objectiu i situar l'atenció al client com a part fonamental d'aquest, portarà a l'organització a aconseguir un major impacte.


2. Planificació
Aconseguir la millor posició en el mercat sobre la base del teu producte depèn de dos factors. Entrar en una guerra comercial amb una àmplia gamma de productes, o fomentant i reforçant el servei post-venda.

  3. Objectius
  Els objectius vénen fixats per la visió i la planificació que s'han fixat prèviament i són sobre la base del que es treballa dia a dia.
  Evitar caure en la rèplica dels objectius anteriors amb la implantació d'un nou programari és alguna cosa que sol succeir sovint. S'ha d'aprofitar la nova implantació per a fixar, revisar i optimitzar els teus mètodes de treball i no caure en el parany de canviar de programari per a continuar fent el mateix.

   4. Mètriques
   Una gestió no serà efectiva si no s'estableixen unes mètriques prèvies. Si no es pot mesurar és difícil de gestionar.

    Aquestes mètriques han de ser accessibles i comprensibles per tots els departaments. L'elaboració de quadres de comandaments seran ara una eina que també ha d'utilitzar la resta de l'organització.

    5.  Desenvolupament
    El temps és clau per a aconseguir l'òptima eficàcia de la nostra eina. Estableix prioritats que siguin coherents per a continuar creixent.

    La implantació d’un CRM dins d'un entorn empresarial de petites i grans empreses s'incrementa any a any. La informació és poder i gràcies a ella aconseguim ser més efectius i precisos en les nostres estratègies de venda, màrqueting i atenció al client.

    Des de RCAssociats t’oferim Bitrix24, un CRM on cloud que compleix amb totes les expectatives que es necessiten per implantar un pla de vendes òptim. Contacta amb nosaltres, i amb la nostra experiència en la implantació de CRM t'ajudarem a aconseguir alló que ara mateix et sembla impossible.